17 Mayıs 2019 Cuma

VEJETARYEN_Han Kang

✮✮✮
Vejetaryen, üç bölümden oluşuyor. İlk bölümde, çok konuşmayan, eşinin isteklerini yerine getiren bir kadın olan Yonğhe, gördüğü düşler üzerine vejetaryen olmaya karar verir ve evdeki tüm hayvansal ürünleri poşetleyip çöpe atar. Eşinden, ailesinden ve çevresinden tepkiler görür. Gün geçtikçe zayıflar. Rüya görme korkusuyla uyuyamaz da. Bir akşam aile toplantısında babası zorla ağzına et sokuşturmaya çalıştığında eline geçen meyve bıçağı ile kendi bileğini keser.
İkinci bölümde Yonğhe’nin kız kardeşinin eşi, yani eniştesinin hikayesi anlatılır. Eniştesi, Yonğhe’nin vücudunda doğumundan kalan bir Moğol lekesi olduğunu öğrenir ve onu arzulamaya başlar. Uzun zamandır planladığı sanat çekimi için eşinden ayrılmış ve artık yalnız yaşayan Yonğhe’yi ikna eder. Kendinin ve Yonğhe’nin bedenini bitki ve çiçek figürleri ile boyayarak aykırı sahneler içeren bir video çeker. Fakat bu sahneler eşi tarafından izlenilir. Enişte ortadan kaybolurken Yonğhe akıl hastanesine yatırılır.
Üçüncü bölümde ise kız kardeşi, tüm yaşattıklarına rağmen Yonğhe’den vazgeçmez. Onu dinler ve anlamaya çalışır. Yonğhe yok olarak var olacağını, bir bitkiye dönüşeceğini düşünmektedir. Her türlü besini reddeder. Hastaneye kaldırılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder