7 Ocak 2017 Cumartesi

Millennium Serisi_Steig Larsson

✮✮✮✮✮
Tuttuğunu koparan ünlü bir gazeteci, yazı işleri müdürü olduğu Millennium dergisinin ortaklarından biri olan Mikael Blomkvist .24 yaşında tek başına yaşayan, inanılmaz bir araştırmacı. Herkesten çok farklı, kimseyle konuşmayan, asosyal, çarpık ilişkileri olan mükemmel bir hacker Lisbeth Salander.

 Lisbeth Milton Security’de ayak işleri yaparak işe başlamış fakat daha sonra kendini göstererek özel araştırmalar yapan biri haline gelmiştir. Küçük yaşlarda geri dönüşü zor sorunlar yaşamış ama çeşitli nedenlerden dolayı sorunlarını kimseyle paylaşamamış ve büyük güçler tarafından haksız yere akıl hastanesine kapatılmış, topluma zararlı, sado-mazoşist olduğu düşünülen ve mahkeme tarafından gayr-i mümeyyiz ilan edilmiş bir karakterdir. Çok keskin bir zekaya, müthiş bir görsel hafızaya sahip ve dünyanın en önde gelen hackerlarındandır.
Ünlü bir gazeteci olan Mikael’in başında Wernerström denen bir olay vardır. Mikael zor zamanlar geçirmiştir bu arada Henrik Vanger isimli zengin bir adam, Mikael’e bir iş teklifinde bulunur . Onu yıllar önce kaybolan Harriet’in akıbetini ortaya çıkarmak için tutmuştur, bu iş esnasında Mikael, Lisbeth ile tanışır.Kendisine araştırmasında yardım edecektir. Harriet olayını çözerken çarpıcı olaylar da su yüzeyine çıkacaktır. 
Ejderha Dövmeli Kız; Lisbeth ile Mikael’in tanışması ve Harriet olayının aydınlanması, hemen arkasından da Wernerström olayı intikamını konu alır. 

Ateşle Oynayan Kız ‘da artık Mikael’in hayatı düzene girmiştir, kaybettiklerini geri alır, eski başarısına kavuşur. Kadın ticareti üzerine araştırma yapan genç bir gazeteci ve kız arkadaşı öldürülür. Lisbeth cinayetlerin 1 numaralı zanlısı olmuştur, başı gerçekten derttedir. Ve “Zala” ile tanışırız. 
Arı Kovanına Çomak Sokan Kız’da ise Lisbeth geçmişiyle ve sistemle yüzleşmektedir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder