30 Ocak 2017 Pazartesi

KÖKLER_Alex Haley

✮✮✮✮✮
Kökler, Alex Haley’nin atalarının macerasıdır. Gambia, Afrika’nın batısında verimli bir ülkedir. Juffure köyünde yaşayan Omoro ve Binta'nın 4 çocukları oluyor. En büyükleri Kunta'dır.  Roman Kunta Kinte’nin doğumu ve adının seçilmesi töreni ile başlıyor. Kunta Afrika’nın güzel ortamında büyüyor. Babası ona özgürce hareket etmesine müsaade ederken, annesi eğitimini sıkı tutuyor. Baba namaz kılmaya önem veriyor ve namazın seccadesine özel saygı duyuyor. Bir ilkbahar günü Kunta Kinte ağaç kesmeye gittiğine beyazlar tarafından yakalanıyor ve gençliği  adeta sona eriyor. Beyazlar Kunta’yı ağır bir şekilde döverek işkence ettikten sonra pislik kokan bir gemi ile Amerika’ya götürüyor. Kunta vücuda yaralarla dolu, elleri ayakları zincirler içinde yol boyunca işkence ediliyor. Kunta Amerika’da bir patrona satılıyor. Kunta  dört kez kaçmaya çalışıyor, fakat beyazların ve köpeklerinin elinden kurtulamıyor, yakalandığında  bir daha kaçmasın diye sağ ayağını kesiyorlar ve böylece kaçmasını engellemeye çalışıyorlar. Kökler adlı kitabın devamında Kunta Kinte’nin meşakkat dolu yaşamı ve ondan sonraki  7 nesil boyunca Alex Haley’e kadar uzanan soyunun başına gelen maceralar anlatılıyor. 

27 Ocak 2017 Cuma

TRENDEKİ KIZ_Paula Hawkins

✮✮
Rachel adındaki kız her gün tren ile yolculuk eder ve tren yolunun kenarındaki bir evdeki çift sürekli onun dikkatini çeker. Bunun en büyük nedenlerinden biri ise o çiftin yaşadığı evin hemen yakınında kendisininde bir zamanlar hayalini kurduğu ev yer almaktadır. Rachel bir zamanlar evlidir fakat çocuğu olmayacağı öğrenince bunalıma girer ve içmeye başlar. Bunun üzerine kocası onu aldatır ve aldattığı kadın ile evlenerek çocuk sahibi olur ve Rachel’in hayalini kurduğu evde oturur. Bu yüzden bu çifte baktıkça onlarda bir anlamda kendi geçmişini, kendi hayalini görür. Fakat bir gün kadını başka bir adam ile görünce şaşırır ve hayal kırıklığına uğrar.Rachel’in sürekli izlediği çiften kadın kayıplara karışmıştır. Şüpheli kocadır fakat Rachel buna inanmaz. Bir kaç gün önce gördüğünü kocaya iletmek üzere evin yoluna gider. Adamın ona inanması için de eşinin bir dostu olduğunu ve trenden gördüklerini adama anlatır. Aynı şekilde bildiklerini polise de aktarır fakat alkolik olması nedeniyle söyledikleri dikkate alınmaz. Polis kaybolan kadının cesedini bulur ve kadının hamile olduğu ortaya çıkar. Tüm şüpheler kocanın ve kadının kocasını aldattığı sevgilisinin üzerine çevrilir.

24 Ocak 2017 Salı

YER DEMİR GÖK BAKIR_Yaşar Kemal

✮✮✮✮
Yalak köylüsü yıllardır pamukla uğraşır. O yıl yine Adil Efendi köylüye borç vermiştir. Ancak Muhtar Sefer ve Koca Halil yüzünden köylü istediği hasadı toplayamamış ve Adil Efendi’ye borçlanmıştır. Kimsede alacağını bırakmayan Adil Efendi’nin korkusu tüm köyü sarmıştır. Azrail bekler gibi beklemeye koyulurlar. Bir köy için borcunu ödeyememek; onursuzluğun en büyüğüdür, gelenekleri yıkmaktır, tüm köylere, kasabalara rezil olmaktır. Koca Halil bu durumdan sadece kendini suçlamıştır, kaçıp kendini yollara vurur ve köylü bir daha haber alamaz. Herkes Adil’i beklemeye geçer ama bir türlü gelmez. Köylü öfkelenmeye başlar. Muhtar, bu öfkeyi Taşbaşoğlu’nun üstüne yöneltmek  ister ama beceremez. Taşbaş bela okudukça sanki ne dese olacak diye irkilip, saygıları artar, Taşbaşı nerde görseler kaçarlar. Günler geçtikçe Taşbaş hakkında hikâyeler uydurulur. Ermişlik hikâyeleri çığ gibi yayılır. Hastalar evine akın eder, şifa diler. Sefer  Taşbaş’ı Jandarmaya şikayet eder. Jandarmalar ve Taşbaş  boran başlamasıyla sığınmak için bir mağaraya girerler. Hepsi uyuduktan sonra Taşbaş kendini karlı yollara teslim eder. Bahar geldiğinde köylüde yine Adil korkusu, un derdi, bulgur derdi vardır. Duyduklarına göre Koca Halil ölmemiş, başka bir köye sığınmıştır. Hatta Adil Efendi’den köylüyü o kurtarmıştır. Taşbaşoğlundansa o gün bugündür bir haber alınamaz. 

21 Ocak 2017 Cumartesi

üç yusuf üç rüya üç gömlek_Senai Demirci

✮✮✮✮✮
“Hasedin var olduğu yerde şefkat ve merhamet kuyuya atılır.”
“Gönlünün akmadığı şeyle sınanmış olmazsın ki…”
“Sınanmadığımız günahların masumu sayamayız kendimizi. Sınanıp kaybedenleri görünce de, sırf sınanmayışımız yüzünden masum kalışımızı da başkalarını ayıplama gerekçesi yapamayız.”
“Şimdi buradaysan, senin bilmediğin bir tercihle, hikmetini kavrayamayacağın bir seçimle buradasın. Yokluğuna sen razı iken, senin yokluğuna razı olmayan Rabbindir. Kimseler yolunu gözlemezken “ ille de sen” diye varlığında ısrar eden Rabbindir.”
“Günahıyla andın ya kardeşini, sığınacağı köşelerin hepsinden kovdun. Örtüneceği örtülerin hepsini çektin üzerinden. Çıplak kalmıştır artık insafsız bakışların ayazında.”
“İnsanın biricik ifadesi olan sözünün altından özü çekilmişse, kendi sahtesini üretir insan. Tedavülden kaldırır kendini.”
“Bak, herkes yapıyor…” diye kurulur tuzaklar.
“Kalıbını koyduğun yerde kalbin de yoksa, insan olarak orada değilsin. Sen yoksan orada, muradını kimler alsın?”
“Yüklerini boşalttığında, kazandıklarını yitirdiğinde, biriktirdiklerin elinden çıktığında, üzülme. Kendince güvendiklerinden yüz çevirtip, Kendisiyle yüzleşmeni istiyor demek ki. Sana kaybettirip seni bulmak istiyor.”
“Sona kalır öncelediklerin. Sona bıraktığınla baş başa kalırsın. O’na kalırsın. O’nunla kalırsın. Değerin yeni baştan belirlenir. Etin atılır, niyetin tartılır gülden terazilerde. Sesin kesilir, sözün konulur kefeye. Kalıbın yok sayılır, kalbin satılır bu pazarda.”


19 Ocak 2017 Perşembe

Silmarillion_J.R.R.Tolkien

✮✮✮✮✮
Silmarillion, Tolkien’in  yarattığı dünyanın özüdür. Kökleri Hobbit’ten öncesine uzanır ve Yüzüklerin Efendisi’nde şekillenmeye başlayan bir ‘dünya’ . Elflerin, insanların, cücelerin Arda’da ortaya çıkışıyla bir yaratılış efsanesi oluşturur.

Elflerin en beceriklisi olan Feanor’un yarattığı üç Silmaril’in çalınmasıyla birlikte kadim dünyanın en kederli olayları gelişmeye başlar. Silmarillion, Elflerin tanrılara isyan ederek Orta Dünya’ya sürülmelerini; orada insanlar ve cücelerle birleşerek tanrıların en kötüsüne, Morgoth’a karşı verdiği umutsuz savaşı anlatır.

Hurin'in Çocukları_J.R.R.Tolkien

✮✮✮
Hurin’in oğlu Turin’in  gururu yüzünden verdiği kötü kararlarla her adımda feci bir sona ilerlemesi, etrafındaki herkese de felaket getirmesini anlatır. Özünde hiç kötülüğe sapmayan Turin, sadece burnunun dikine gitmesiyle istemeden de olsa dostlarının ölümüne, şehirlerinin yıkılmasına ve neticede kötülerin kazanmasına sebep olur. Sonunda öz kardeşinin de mahvına yol açar. 

HOBBİT_J.R.R.Tolkien

✮✮✮✮
Orta Dünya’nın Shire adlı huzurlu bölgesinde yaşayan Bilbo Baggins isimli bir hobbit vardır. Bu hobbit, tıpkı diğerleri gibi bir hobbit kovuğunda, son derece rahat bir yaşam sürmektedir. Hobbitler evine, evinin konforuna bağımlı ve kendi halinde bir toplumdur; maceradan pek hoşlanmaz, maceraya atılanlara da pek yakın durmazlar. Günü birinde Büyücü Gandalf Bilbo’nun kapısını çalar ve onu bir maceraya davet eder. Bilbo her hobbitin yapacağı gibi bu öneriyi kesinlikle reddeder. Fakat macera onun peşini bırakmaz. Sonraki gün kapısına tam on üç cüce dayanır. Cüceler yıllar yıllar önce kendilerine ait olan fakat şimdi ejderha Smaug’un el koyduğu altınlarını geri almak için kendisinden yardım isterler. Kahramanımızın en sonunda gelen çağrıyı reddedemez ve uzun bir yol macerası başlar. “Hobbit”, ünlü “Tek Yüzük”ün bulunuş öyküsünü de içinde barındırıyor.

Yüzüklerin Efendisi J.R.R.Tolkien

✮✮✮✮✮
İrfan yüzükleri çok eski zamanlarda elfleri kandıran kötülükler efendisi Sauron tarafından yaptırılmıştır. Ve üç yüzük cüce hükümdarlara , yedi yüzük ariflere, dokuz yüzük insanların büyük krallarına verilir. Ve tek yüzük de kendisi için yapılır ancak bunu bir savaş sırasında insanlar ondan elini kesmek suretiyle alınır. Orta Dünyanın ilk zamanlarından sonra bu yüzük kaybolur; ta ki Bay Bilbo onu bulana kadar… Diğer yüzükleri eline geçirmiştir Sauron ancak tek yüzük elinde değildir ve bunun için elinden geleni yapmaktadır. Bu yüzüğü takmak gerçekten çok güçlü bir irade istemektedir. Sauron harekete geçer ve Orta Dünya halkının buna karşı bir şeyler yapması gerekmektedir. Bunu için yüzüğün bir an evvel yapıldığı ateşe, Hüküm Dağı’na götürülüp atılması gerekmektedir. Bunun için bir yüzük yaşıyıcısı gerekmektedir. Bu görev Frodo‘ya verilir. Ve hobbit köyünden üç arkadaşı da ona takılır; Merry , Pippin , Sam. Dört küçük hobbit Elf diyarına doğru yola çıkarlar. Elf diyarında yüzük taşıyıcısının yanına insanların krallarını temsilen Boromir; Cücelerden Gimli; Elflerden Legolas, efsanelerde anlatılan kırık kılıcı birleştirecek efsane kral Aragorn ve Ak Gandalf da katılır. Böylece yüzük kardeşliği oluşur. Görevleri tek yüzüğü Sauron ele geçirmeden yüzüğün yapıldığı ve onu yok edebilecek tek yer olan Hüküm Dağı’nın içine atmaktır. Yolda bir çok zorluklarla karşılaşırlar. Sauron yollarına türlü türlü engeller çıkarmaktadır. Gandalf bu engellerin bir tanesinde çok güçlü bir yaratıkla savaşmak zorunda kalır ve gruptan ayrılır. Sauron’un askerleri Orklar gruba saldırırlar ve Boramir ölür, grup ikiye ayrılır. Aragorn, Legolas, Gimli bir grup oluşturup, Sauron ile savaşacak güçlerin yanına; Frodo ve Sam Hüküm Dağı’na giderler. Merry ve Pippin ise orklar tarafından esir edilirler.Savaşlar başlar. Sauron bütün dikkatini savaşa çevirir ve bu sırada Forodo ve Sam yüzüğü uzun ve zorlu bir yolculuktan sonra Hüküm Dağı’nın ateşine atarlar. Küçük Hobbitler artık birer kahraman olmuşlardır ve ordular diğer tarafta Sauron’u ve kötülüğü yenmişlerdir. 

17 Ocak 2017 Salı

Gün Olur Asra Bedel_Cengiz Aytmatov

✮✮✮✮✮
Uçsuz bucaksız bozkırların kuş uçmaz kervan geçmez köşelerinin birinde, trenlerin geçtiği küçük bir aktarma istasyonunda görevli iki arkadaştır, Yedigey ve Kazangap.
Kazangap, sağlığında, Kırgız efsanelerinin birinde adı geçen Nayman Ana (mankurt olan oğlunu kurtarmaya çalışan, umut ve korku dolu bir yürekle çalkalanan bir Kırgız anasıdır. Onun mücadelesi, trajediyle bitse de, sonraki yüzyıllarda yaşanacaklara âdeta geçmiş çağlardan, ötelerden bir uyarıdır) türbesinin yer aldığı Ana Beyit bölgesine gömülmek istediğini söylemiştir ve roman onun ölüm haberiyle başlar.Bir devenin sırtında Ana Beyit mezarlığına yol alan cenaze konvoyunun en önünde giden Yedigey'in bilincinde oluşur ve gelişir. Sarı Özek'teki istasyondan kutsal mezarlığa giden cenaze konvoyunun başını çeken Yedigey, can dostu Kazangap'la yaşadıklarını, bu kısa yolculuk sırasında geri dönüşlerle tekrar yaşar. Yedigey, koca ömrü, bir güne hatta saatlere sığdırır. Yedigey'in Kazangap'ı gömmek istediği yer, Nayman Ana'nın mezarı artık uzay üssüdür. Nöbetçiler, buranın askerî bölge olduğunu söyleyerek cenaze konvoyunun Ana Beyit'e girmesine izin vermek istemezler. Konvoy çaresizlik içinde, kutsal topraklardan uzaklaşır, başka bir yerde cenazeyi yaparak gömerler; ancak Kırgız geleneklerini, tam olarak bilmeden ve uygulayamadan gömmek Yedigey’i çok rahatsız eder. 


Yalnız Bir Adamın Kitabı_Gao Xingjian

 Çin devriminden sonra komünist bir ülkenin yürüttüğü siyasetin iç yüzünü dünyaya anlatıyor. Çin Halk Cumhuriyeti’nde komünizmin nasıl tahrif edildiğini , kültür devriminde olanları , toplumundaki kesitleri ve yaşananları  anlatmış. Çin'in iç yapısını anlayabilmek için güzel bir eser...Eh Nobel’i de bu sayede almış belli ki…

12 Ocak 2017 Perşembe

PİRUZE_Sinan Akyüz

✮✮✮

Piruze’nin babası diplomattır,tayini Şam’a çıkar. Piruze Şam’da özel bir okulda İngilizce öğretmeni olarak işe başlar. Komşusunun kızı Mira ile yakın arkadaş olur ve sürekli her yere birlikte gitmeye başlarlar. Böyle gezmelerin birinde Piruze Wassım ile tanışır ve ikisi de birbirlerine ilk görüşte aşık olurlar. Babasının karşı çıkmasına rağmen Wassım ile evlenir. Çok mutludur fakat Wassım’ın babasının ölümünden sonra ailesinin evine taşınırlar.Ailesinin sorumluluğu alan Wassım tamamen farklı biri olmaya başlar. Piruze’yi döver, eve gelmez ve Piruze’nin dışarı çıkmasını yasaklar. Kaçma planları yapmaya karar verir. Fakat kanunlar gereği kocasının izni olmadan Şam’dan çıkamaz. Bunun üzerine Piruze çocukları ile birlikte kaçmak için kocası konsoloslukta çalışan Mira’dan yardım ister. Piruze ve çocukları için uçak biletleri hazırlanır ve tam uçağa binecekleri zaman Wassım çıkagelir. Bunun üzerine Piruze çocuklarını bırakmak zorunda kalarak hemen kaçar. Bir avukat ile anlaşırlar ve boşanma işlemlerini başlatırlar fakat çocuklarını alamaz. Yıllar sonra bir tesadüf eseri oğullarından haber alır.


ADI: AYLİN_Ayşe Kulin

✮✮✮
Cemal Devrimel ve Leyla Hanım çiftinin kızı olan Aylin 1938 yılında doğdu.Robert Koleji’nde okula başlayan Aylin 1958 yılında mezun oldu.Annesinin vefat etmesiyle okul hayatı sona erdi. Annesinin ölümünden sonra doktor olmaya karar verdi. Bu sırada Libya Kralının oğlu olan Prens Tekkouk Senusi ile tanıştı ve evlendiler. Evliliği iyi gitmeyen Aylin İstanbul’a döndü ve prensten boşandı. Aylin başarısız evliliğinin bitmesinden sonra tekrar tıp eğitimi almaya karar verdi. 26 yaşında iken İsviçre Neuchatel Üniversitesinde eğitime başladı. Aylin ünlü bir psikiyatri uzmanı yolunda emin adımlarla ilerledi. Psikiyatri hastalarını hayata kazandırma konusunda çok başarılıydı. Irak’ta Körfez Savaşı’nda görev almaya karar vermişti. 1992 yılında Oklohama’ya yarbay olarak atandı. Burada da çok başarılı görevlerde bulundu. İlk evliliğinden sonra başarısız olan 3 evlilik daha yaptı. Aylin, 19 Ocak 1995 Perşembe günü evinin bahçesinde, hizmetçisi tarafından, arabasının altında ölü olarak bulundu. Aylin’in nasıl öldüğüne veya öldürüldüğüne dair hiçbir ize rastlanamadı. Aylin arabası ile tuhaf bir kaza geçirmiş görünüyordu. Fakat vücudunda hiç yara izi yoktu ve elbiseleri de sağlamdı. Aylin’in ailesi özel dedektifler tutarak olayı araştırdılar ama herhangi bir sonuca ulaşamadılar. 

7 Ocak 2017 Cumartesi

Millennium Serisi_Steig Larsson

✮✮✮✮✮
Tuttuğunu koparan ünlü bir gazeteci, yazı işleri müdürü olduğu Millennium dergisinin ortaklarından biri olan Mikael Blomkvist .24 yaşında tek başına yaşayan, inanılmaz bir araştırmacı. Herkesten çok farklı, kimseyle konuşmayan, asosyal, çarpık ilişkileri olan mükemmel bir hacker Lisbeth Salander.

 Lisbeth Milton Security’de ayak işleri yaparak işe başlamış fakat daha sonra kendini göstererek özel araştırmalar yapan biri haline gelmiştir. Küçük yaşlarda geri dönüşü zor sorunlar yaşamış ama çeşitli nedenlerden dolayı sorunlarını kimseyle paylaşamamış ve büyük güçler tarafından haksız yere akıl hastanesine kapatılmış, topluma zararlı, sado-mazoşist olduğu düşünülen ve mahkeme tarafından gayr-i mümeyyiz ilan edilmiş bir karakterdir. Çok keskin bir zekaya, müthiş bir görsel hafızaya sahip ve dünyanın en önde gelen hackerlarındandır.
Ünlü bir gazeteci olan Mikael’in başında Wernerström denen bir olay vardır. Mikael zor zamanlar geçirmiştir bu arada Henrik Vanger isimli zengin bir adam, Mikael’e bir iş teklifinde bulunur . Onu yıllar önce kaybolan Harriet’in akıbetini ortaya çıkarmak için tutmuştur, bu iş esnasında Mikael, Lisbeth ile tanışır.Kendisine araştırmasında yardım edecektir. Harriet olayını çözerken çarpıcı olaylar da su yüzeyine çıkacaktır. 
Ejderha Dövmeli Kız; Lisbeth ile Mikael’in tanışması ve Harriet olayının aydınlanması, hemen arkasından da Wernerström olayı intikamını konu alır. 

Ateşle Oynayan Kız ‘da artık Mikael’in hayatı düzene girmiştir, kaybettiklerini geri alır, eski başarısına kavuşur. Kadın ticareti üzerine araştırma yapan genç bir gazeteci ve kız arkadaşı öldürülür. Lisbeth cinayetlerin 1 numaralı zanlısı olmuştur, başı gerçekten derttedir. Ve “Zala” ile tanışırız. 
Arı Kovanına Çomak Sokan Kız’da ise Lisbeth geçmişiyle ve sistemle yüzleşmektedir.



3 Ocak 2017 Salı

KÜÇÜK AĞA_Tarık Buğra



✮✮✮✮
I. Dünya Savaşı’ndan sonra Anadolu topraklan, yabancı güçlerce işgal edilmiştir. Osmanlı yönetimi, otoritesini ve gücünü kaybederek kontrolü elden kaçırmıştır. Böyle bir ortamda Türk halkı, dinini, yurdunu kurtarmak için Kuvay-ı Milliye hareketini başlatır.Mehmet Reşit Efendi, 1918’de istanbul’da Fatih medresesinde öğrenciyken coşkulu vaazlarıyla tanınır ve 1919’da Akşehir’e gönderilir. Halk arasında “İstanbullu Hoca” olarak tanınır. Bir süre sonra Emine ile evlenir. Bu arada Yunanlılar Anadolu’ya girmiştir. “İstanbullu Hoca”, Kuvay-ı Milli-yecilerin ve önderleri Haydar Bey’in karşısında yer alır; Kuvay-ı Milliyecileri vatana ihanetle suçlar ve Padişah’ın desteklenmesini ister.Ankara’da “İstanbullu Hoca” için “vur emri” çıkarılır. Hoca kaçar, Çakırsaraylı çetesine sığınır. Burada “Küçük Ağa” olur. Kuvay-ı Milliyeciler çeteyi kıstırırlarsa da Küçük Ağa kurtulur; Çerkez Ethem’in ortanca kardeşi Tevfik Bey’in çetesinde bir müfrezenin başına geçer. Küçük Ağa, zaman zaman doğru yolda olup olmadığını düşünür.I. Dünya Savaşı’nda Arabistan cephesinde çarpışmış ve tek kolunu kaybetmiş olan Çolak Salih’e Hoca’yı yakalama görevi verirler. Çolak Salih, Hoca’yı yakalamak üzere yola çıkar onu bulur, onunla konuşur. Zaman içinde Hoca aslında, Kuvay-ı Milliye hareketinin haklılığını kavramıştır. Çolak Salih’in de etkisiyle artık taraf değiştirir ve Kuvay-ı Milliyeci olur. Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasında önemli roller üstlenir; bir çarpışmada sağ kolundan yaralanır. Hilafet yanlısı olan Küçük Ağa, doğru düşünerek Kuvay-ı Milliye saflarına geçmiş ve Milli Mücadele hareketine destek vermiştir.

EMPATİ_Adam Fawer

✮✮✮✮
 İnsanların duygularına , düşüncelerine hükmedebilen psişik güçleri sahip olan çocukları bulup , istediği şekilde yetiştirip , kullanmak isteyen bir organizasyon üzerine kurulu. Darian , organizasyon için kendisi gibi olan bu tür çocukları para karşılığı bulmaktadır. Yeni görevinde bir okulda öğretmen olan Laszlo Kuehl yolları kesişir. Laszlo dünyada kendisi gibi insanların olduğunu öğrendiği günden itibaren bu tür çocukları bulup , eğitmektedir. Darian aldığı görevlerde farklı kimlikler içerisinde hedefine ulaşabilen , birçok erkeği baştan çıkarabilecek bir kadın olmasının yanında psişik güçlere de sahiptir. Şimdi ki hedefi ise Laszlo baştan çıkartıp , sınıfında bulunan iki çocuğu ele geçirmektir. Bunlardan birincisi Winter Zhi'dir. Winter popüler , devamlı pozitif elektrik yayan bir kız çocuğudur. Diğeri Winter'ın aksine içine kapanık , yaşıtları tarafından dışlanan Elijeh Kohan isimli erkek çocuktur. Yaşadığı aşk ile sersemleyen  Laszlo , Darian'ın söylediklerine kolayca kanacak , çocukların başka bir eyaletde organizayon tarafından daha iyi bir eğitim alacaklarını kabullenecektir. Çocukların ailelerini ise ikna etmek çok zor olmayacaktır. Kitabın ana karakterlerinden biri olan Jill manastırda eğitim alan bir yetimdir. Diğer iki karakterden çok daha büyük psişik güçlere sahiptir. Peder , Jill'in içerisine girdiğini idda ettiği şeytanı çıkartmak için günlerce genç kıza işkenceler yapacaktır. Bu işkenceler esnasında organizasyonun Jill'den haberi olur ve Jill'i getirmesi için Darian görevlendirilir.