8 Haziran 2017 Perşembe

EJDERHALARIN DANSI_GeorgeR.R. Martin

✮✮✮✮✮
Tyrion babasını öldürdükten sonra bir gemiye bindirilir ve özgür şehirlere kaçırılır. Yargıç’ın evinde misafir edilir. Dany’nin yanına gönderilir fakat yolda köle tüccarlarının eline düşer.
Bran ve yanındakiler Sur’un kuzeyine geçmiştir. Bran diğer canlıların vücudunu ele geçirebilen, hislerini aktarabilen bir vargtır. Toprağın çok çok altında üç gözlü kargaya ulaşırlar. O, bir büvet ağacının kökleriyle iç içe geçmiş oldukça yaşlı bir adamdır. Bran onun yanında ustalaştığında büvet ağaçlarının gözünden her şeyi görebilecektir. Geçmişi, şimdiyi ve geleceği…
Kışyarı’nı ele geçiren Bolton’ın oğlu Ramsay buradaki varlığını resmileştirmek için Arya Stark’la evleneceğini duyurur. Arya’ya benzeyen bir kız bulmuşlardır. Starkların yanında yetişen ve Ramsay’ın esiri olan Theon, onun Arya olduğuna şahitlik edecektir.
Sur ‘da bulunan Stannis güneye inip Boltonlara karşı savaşacak ve Starklara ait olan kuzey topraklarının desteğini alacaktır.Fakat  yolda büyük bir kar fırtınasına yakalanır. Buz, kar ve açlık Stannis’in ordusunu eritir. Son darbeyi de Boltonlar vurur.
Kız kardeşinin Bolton’la evleneceğini duyan Jon, Sur’u bırakıp Kışyarı’na gidecektir. Arkadaşları ve bazı yabanıllar da ona destek olurlar. Fakat buna fırsat bulamaz. Jon Sur’daki işlere yardım etmeleri karşılığında yabanılları kalelere yerleştirmiştir. Bu durum yüzyıllardır yabanıllara karşı mücadele eden gece nöbetçilerinden bir grubun hiç hoşuna gitmez. Üstelik bu kadar gençken hem de gayrimeşru bir evlatken Sur’un kumandanı olması bazılarını oldukça rahatsız etmiştir. Jon, bu grup tarafından öldürülür.
Cersei işlediği günahların bağışlanması için Yüce Sept’den kaleye kadar tamamen çıplak olarak utanç yürüyüşü yapar. Aşağılanır ve pisliklere bulanır.
Arya Braavos’ta kör olarak yaşamayı ve savaşmayı öğrenir. Bir ilaçla gözlerine tekrar kavuşur. Ve yüz değiştirebilmeyi öğrenmek ister. Bunun için önce birine ölüm hediye etmesi gerekmektedir.
Ejderha prens Rhaegar’ın oğlu Aegon ortaya çıkar. Rhaegar’ın arkadaşı tarafından işgalden kurtarılmıştır. Aegon halası Dany’nin yanına gitmek ister fakat onun yedi krallığa gelmekten vazgeçip Meeren’de hükmetmeye çalışması onu hayal kırıklığına uğratır. Dany’den ümidini keserek Dorne’un desteğiyle işgalcilerden demir tahtı geri alacaktır.
Dany’nin köleleri özgür bırakması zenginlerin ve köle tüccarlarının hoşuna gitmemiştir. Azatlı kölelere ve Lekesizlere saldırılar olur. Üstelik Meeren’e onlarla birlikte bir çok köle de gelmiştir. Şehir onları beslemek için yetersiz kalır. Arkasında bıraktığı şehirlerde köle tüccarları güçlenmeye başlar. Dany hem içerden hem dışarıdan kapana kısılmak üzeredir.  Hükmedebilmek için şehrin önde gelen liderlerinden biriyle evlenmesini tavsiye ederler. Dorne prensi Qentyn Martell, Dany’e ulaşır. Kendisiyle evlenmesi durumunda demir tahtın ele geçirilmesinde güçlü bir ittifak oluşturacaklarını bildirse de Dany söz verdiği için Meeren asillerinden biri ile evlenir. Daha önce yasakladığı halde dövüş çukurlarını açmak zorunda kalır. Açılış gösterisinde en büyük ve en güçlü olan ejderha Drogon alanın ortasına iner. Mızrakçılar ona saldırdığında yaralanan Drogon sinirlenir. Bir felakete sebep olmadan önce Dany onu kontrol eder ve sırtına binerek Meeren’den uzaklaşır. Diğer iki ejderha mahzenlerde bağlıdır. Dany’nin gitmesini fırsat bilen prens Qentyn Martell ejderhalara sahip olabileceğini düşünür fakat bu hayatına mal olur ve ejderhalar serbest kalır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder